► Зустріч з Прокуратором «Бу-Ба-Бу» Віктором Небораком
Субота, 20 квітня

Зустріч з Прокуратором «Бу-Ба-Бу» Віктором НеборакомНаближається 30-річчя легендарного літературного угруповання «Бу-Ба-Бу». З цієї нагоди до 2 квітня до Івано-Франківська завітає Прокуратор «Бу-Ба-Бу» – Віктор Неборак. Нещодавно у серії «Приватна колекція» було перевидано книгу його есеїв «Введення у Бу-Ба-Бу» та видано автобіографічну повість «Колишній інший».

На зустрічі у Книгарні «Є» Віктор Неборак представить обидві книжки, прочитає вірші зі збірки поетичного вибраного «Літаюча голова» та відповість на запитання.

Книжка «Колишній інший» – про 1970-ті й 80-ті, про Львів і Донбас, про життя в «найпередовішій у світі державі», а також і щонайперше — про Неборака, яким ми його досі не знали. З тканини пам’яті автор нитка за ниткою витягує спогади — дитячі, коли сняться принцеси з мультфільмів, зливаючись із образом вродливої однокласниці; юнацькі, коли у віршах хрестоматійних і позахрестоматійних поетів шукалося рок-н-рольності; «карбонітські» (з розділу «Карбонітський щоденник»), коли письменник викладав українську літературу в одному з донбаських профтехучилищ.

«Введення у Бу-Ба-Бу» – це не підручник, не лекційний курс і навіть не спогади про леґендарне літературно-атракційне угруповання. Це радше спроба ввести зацікавленого читача у час, пронизаний еклектикою, зламами, ілюзіями, прозріннями, злетами, падіннями і новими троянськими виправами. «Введення у Бу-Ба-Бу» – це достатньо суб’єктивний хронопис аґонії в Україні другого тисячоліття, яке вже, хвалити Бога, «за шеломянемъ». Усі описані у книзі події відбувалися насправді. Усі прізвища – справжні, а прізвиська – принагідні.

Довідка: Віктор Неборак – поет, прозаїк, літературознавець, перекладач, есеїст. Живе і працює у Львові. Учасник культового українського літугруповання «Бу-Ба-Бу». Автор поетичних збірок «Бурштиновий час» (1987), «Літаюча голова» (1990), «Alter Ego» (1993), «Розмова зі слугою» (1994), «Епос про тридцять п’яту хату» (1999), незавершеного роману «Пан Базьо та решта». У 2013 році видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» в рамках серії УПА видало збірку вибраних віршів автора «Літаюча голова». Крім того, Неборак експериментував з рок-музикою у першій половині 90-х років, варті уваги також його довготривалі проекти «Реберітація» та «Третє тисячоліття», які відчутно вплинули на формування в сучасному Львові нового мистецько-літературного середовища.

Вхід вільний.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Останні відгуки про заклади

Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Ольга: Чудова ігрова кімната, зручно що можна продовжувати свято! Серед інших ігрових, нашій малечі найбільш до вподоби саме Хе...
Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Таня: Я задоволена і діти також. Рекомендую!
Нічний клуб «el Dorado» 0 stars
: Обслуговування ужасне офіціанти хамлять рахунок беруть здачу не приносять і це вже не перший раз там таке, конья...
Туристична фірма «Еней» 0 stars
Андрій: Кантора бере гроші, і ні за що не відповідає, працівникі наглі і хамовиті. Хочете щоб ваша відпустка не відбулась вам до...